Organizatia Suedeza

Organizatia Suedeza

Diferenţa stă în lucrurile mărunte!

Status: Financed

Avem nevoie de susţinerea voastră, pentru a strânge un buget de 6000 euro pentru remobilarea a trei centre rezidenţiale, ceea ce de mai bine de 20 de ani, inseamna ACASA, pentru tinerii nostri. Cu acesti bani vom inlocui  mobilierul vechi  si deteriorat de mai bine 22 de ani cu paturi, dulapuri, scaunele şi minibirouri precum şi accesoriile necesare noi.

[ Show more ]

1,820 RON

Raised:

9

Supporters:

23

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cât de concentraţi şi echilibraţi aţi fi pe parcursul unei zilei dacă nu v-aţi odihni deloc peste noapte? Cum ar fi dacă ar trebui să dormiţi în acelaşi pat de o singură persoană cu altcineva (agitat de atfel) timp de şase luni?

Nu sună prea grozav, însă tinerii noştri de mai bine de 22 de ani folosesc aceleaşi paturi, aceleaşi saltele, uzanţa acestora fiind atât de mare încât oricând există riscul de deteriorare puternică ca să nu mai spunem că există denivelări care le afectează poziţia corporală în timpul somnului. Efectele terapiei medicale, a şedinţelor kintetoterapeutice de care beneficiază tinerii noştri în timpul zilei sunt anulate de condiţiile nepropice oferite pentru odihnă. În final, sănătatea lor este afectată!

Să ne imaginăm cum ar fi ca noi să fim în această situaţie! Cel mai probabil am fi morocănoşi, cu ochii încercănaţi, irascibili, nervoşi , epuizaţi fizic şi mental, însă ne-ar salva rapid replică celebra “nu am dormit bine!”. Aşa, nu am mai fi nevoiţi să dăm alte explicaţii suplimentare celor cu care lucrăm.

Ei, datorită deficitului de limbaj, retardului sever, nu au posibilitatea de a se exprima, de a comunica de ce sunt nervoşi şi indispuşi! Nici răspunsurile lor la terapie nu mai pot fi la nivelul aşteptat având în vedere că corpul lor nu a avut timp să se refacă pe perioada nopţii.

În centrul rezidenţial Delfinul 1 locuiesc trei tineri: Georgiana, Mirela şi Mădălin. Ei au fost preluaţi din instituţiile de stat de la vârste foarte mici. Fiecare are propria lui poveste…

Ei sunt doar o parte din cei 15 tineri cu dizabilităţi intelectuale severe, pe care Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual i-a ocrotit pe parcursul a peste 22 de ani de activitate. În centrele noastre îi ocrotim, le oferim tot ceea ce au nevoie, începând cu hrană, adăpost, servicii de îngrijire primară, şedinţe de stimulare senzoriala, kinetoterapie etc. Vrem ca ei să trăiască o viaţă decentă, în ciuda situaţiei lor.

Georgiana este mereu cu zâmbetul pe buze!

Mirela deşi nu vede, îi place să stea în natură, să simtă razele soarelui!

Mădălin se relaxează atunci când desenează sau explorează grădina şi observă gâzele.

Pe scurt, prin acest proiect, vrem să cumpărăm paturile, saltelele, lenjeriile, dulapurile de care au nevoie tinerii noştri pentru a le oferi condiţii decente.

Vrem prin asigurarea acestor condiţii minime de bază, în primul rând să le oferim SĂNĂTATE, dar şi să le stimulăm apetitul de a învăţa, de a-şi depăşi propriile limite, de a deveni din ce în ce mai deschişi către a exersa aptitudini noi, care să îi ajute să fie din ce în ce mai autonomi, chiar dacă barierele lor sunt foarte puternice în ceea ce priveşte dizabilităţile intelectuale şi problemele de sănătate.

Diferenţă poate sta în lucrurile mici, în condiţii minime pentru a ajunge la satisfacţii mari.

Avem nevoie de susţinerea voastră, pentru a strânge un buget de 6000 de euro pentru remobilarea centrului rezidenţial Delfinul 1 ceea ce înseamnă paturi, dulapuri, scaune şi minibirouri precum şi accesoriile necesare.